پکیج قلب تپنده هر خانه ای است و آموزش تعمیر پکیج دیواری هم بسیار مهم است. اگر قصد دارید تعمیرکار ماهری شوید، این مطلب را با دقت مطالعه فرمایید. تلاش و علاقه دو اصل اساسی است که به شما برای رسیدن به هدفتان کمک می کند. بنابراین افرادی که علاقمند به یادگیری تعمیر پکیج هستند بلافاصله جذب بازار کار می شوند و از آنها برای کار دعوت به عمل می آید.

با ما در این مقاله همراه باشید تا آموزش تعمیر پکیج دیواری را در اختیار شما قرار دهیم.

پکیج چیست؟

در گذشته های نه چندان دور از سیستم مرکزی حرارتی (موتورخانه) و آبگرمکن های مخزنی ( بشکه ای ) در محیط های مسکونی، تجاری، اداری استفاده می شد و جایگاه بسیار ویژه ای داشتند. با گذشت زمان و به مرور مشکلاتی چون آلایندگی، اشغال فضای زیاد، دودکش های بسیار عریض و طویل و مصرف بالای انرژی جای خود را به پکیج های زمینی و سپس دیواری داد. حالا سؤال این است که پکیج دیواری چیست؟ پک کامل و تجهیز شده به قطعات مختلف که در یک سیستم جمع آوری شده و با ابعادی دقیق و به صورت استاندارد تولید و روانه بازار گردیده است، پکیج نامیده می شود. پکیج  وسیله ی گرمایشی است که به علت حجم کم، مجزا بودن برای هر واحد، خدمات پس از فروش، مالکیت شخصی و دراختیار، مجهز به سیستم هوشمند و … در رتبه اول خرید توسط مشتریان قرار گرفت.

وسایل مورد نیاز تعمیر پکیج شامل جعبه ابزاری مناسب، فازمتر، دستکش مخصوص، آچار فرانسه، قلم و چکش، پیچ گوشتی دو سو و چهار سو، انبر قفلی، آچار آلن، نوار تفلون، گریس سیلیکات، گیج تنظیم فشار گاز، کابل تست برق، چسب برق، دم باریک و انبردست، سیم چین، مولتی متر، پمپ باد برقی، زیر انداز، لباس کار پاکیزه می باشد.

اجزای مختلف پکیج دیواری

قبل از هرچیز و برای تعمیر پکیج شما باید با تمامی اجزا و قطعات پکیج دیواری آشنا شوید. در ادامه آنها را بررسی کنیم.

  1. برد الکترونیک:

در مرحله اول آموزش تعمیر برد پکیج دیواری را شروع می کنیم. برد الکترونیکی پکیج همچون مغز متفکر آن عمل می نماید که توسط میکرو (CPU) و با برنامه ای هدف مند طراحی شده است. این قطعه با لعابی سبز رنگ اختراع شد که به صورت (AC) و (DC) دستور صادر می کند و از تعدادی خبر دریافت می کند.

  1. حسگر های پکیج دیواری:

کلید حرارتی دود: طراحی آن در بالای کلاهک تعدیل شده است و اگر به هر دلیلی حرارت و گازهای ناشی از احتراق ناقص گاز از مسیر خروجی نتواند خارج شود، با حرارت بالاتر از 70 درجه سانتی گراد به صورت NO از هم باز شده و از حالت اتصال کوتاه خارج می شود. برد الکترونیکی قطع شدن دو سیم فرمان را صادر کرده و از ادامه عملکرد پکیج جلوگیری می کند.

کلید حرارتی حد: با حرارت زیاد ( 105درجه ) و به زمانی که آب راکد است، جوش می آورد و دوباره مثل کلید دود قطع شده و برد هم از ادامه کار سر باز می زند تا حادثه ای پیش نیاید.

فلوسوییچ یا فلومتر: این قطعه ها تشخیص دهنده جریان آب هستند،

فلوسوییچ: همزمان با باز شدن آب در شیرآلات گرم، شیطونک آهنربایی آن به بالا پرتاپ می شود و به وسیله بردی کوچک کلید به هم وصل می شود و سپس با دو عدد سیم به برد خبر می دهد.

فلومتر: با حرکت آب در این مسیر پروانه ای به حرکت آمده و پالسی ایجاد می شود که توسط سه سیم ولتاژی به برد الکترونیکی فرستاده و برد فرمان بعدی را صادر می کند.

  1. پرشر سوییچ هوا:

پرشر هوا: جهت باز بودن مسیر دودکش استفاده می شود که اگر به هر دلیلی دودکش گرفتگی داشته باشد یا فن مکنده خراب باشد و عمل نکند و یا جریان برق (ac) صادر نشود، این کلید که با فشار هوا است، عمل نمی کند و کیت اجازه ادامه کار را نمی دهد، چون ممکن است حادثه ای ناگوار به بار بیاید.

سنسور حرارتی NTC که از ابتدای حروف سه کلمه Negative temperature coefficient می باشد به این معنی است که با افزایش دما مقاومت الکتریکی کمتر می شود. NTC سنسور تابع دما است که آن را به پارامتر الکترونیکی مقاومت دستگاه تبدیل می کند. در واقع یک مترجم بین دما و برد الکترونیک است که زبان دما را به زبان الکترونیک تغییر می دهد.

برخی قطعات مجری فرمان پکیج شوفاژ دیواری به شرح زیر است:

پمپ سیر کولاتور:

پمپ سیرکولاتور وظیفه گردش آب در مدار گرمایش را دارد که در تک مبدل وظیفه گردش مدار شوفاژ را دارد و شش ماه دوره گرما از سالدر استراحت به سر می برد.

در دو مبدل هم قسمت شوفاژ و هم مصرفی باید بچرخد و همیشه تا زمان موردنیاز به آبگرم و حالت زمستانه دائم به کار است.

شیربرقی کنترل گاز:

این دستگاه  با برق AC کار می کند و گاز ورودی به دستگاه را هم هماهنگ می کند و بر اساس دستور صادره برد را قطع، وصل، کم و زیاد می کند.

موتور شیر سه راهی:

موتور شیر سه طرفه با برق (AC) تغییر مسیر آب در مدار گرمایش را عهده دارد.

شرایط نصب پکیج دیواری به نکات زیر بستگی دارد:

زیربنای مفید ساختمان:

22 کیلو وات: متراژ 70متر تا 90 متر

24 کیلو وات : متراژ 90 متر تا 120 متر مربع

28 تا 32 کیلو وات: متراژ از 120 تا 150متر مربع

36 و 37 کیلو وات : متراژ 150 تا 250 متر مربع

ظرفیت های بالاتر از این موارد پکیج زمینی و استخر و … نیاز به موتورخانه مرکزی دارد.

نصب پکیج های بدون فن

شرایط نصب پکیج دیواری بدون فن به نکات زیر بستگی دارد:

  1. پکیج دیواری به صورت استاندارد و تراز نصب گردد.
  2. دودکش به صورت عمودی و بدون شکستگی، از دیوار جان پناه 70 سانتی متر بالاتر باشد، از کلاهک H مانند استفاده شود و ساختمان های کناری نباید از این دودکش بالاتر باشند.
  3. نباید دودکش دارای فاصله افقی بیشتر از 15 سانتیمتر باشد، در غیر اینصورت باید به صورت 45 درجه نصب شود و اگر از حد استاندارد عبور کند، نباید نصب گردد. ( حدودا طول معادل دودکش در حالت افقی ضربدر 2 می شود ).
  4. بر اساس قانون 2D ( دو برابر قطر دودکش یعنی 30 سانتیمتر پایین تر از وسط دریچه ) تا گازهای ناشی از حریق به آسانی به بالا هدایت شوند. در صورتیکه آنها در آشپزخانه نصب می شوند، فاصله عرضی حتما حفظ گردد.
  5. استفاده از دودکش های استاندارد در دستور کار قرار گیرد.
  6. شیلنگ های گاز و اتصالات آنها قابل تایید نظام مهندسی باشد.

آموزش نصب پکیج فن دار

محاسبه متراژ زیر بنای مفید ساختمان و همخوانی گنجایش پکیج خریداری شده قبل از باز کردن درب کارتن اهمیت فراوان دارد.

طبق قانون نظام مهندسی نصب در بالکن با کاور( یا اطاقک ) و همچنین دودکش باید از جنس کواکسیال، تک جداره، هرماتیک.

این پکیج اگر در آشپزخانه نصب می شود، رعایت فاصله عرضی و دودکش و تمامی استانداردهایی که در مقاله بالا گفته شد، الزامی است.

همچنین شابلون به خصوص برای پکیج، نصب پکیج به صورت استاندارد و تراز، استفاده از پیچ و رول پلاک استاندارد، اتصالات از مارکی معتبر همراه با شیلنگ ارغوان؛ مشخص کردن مجزا رفت و برگشت، سرد وگرم، با قطع کن جداگانه، استفاده از شیلنگ های حصیری تأیید شده از اهمیت فراوانی برخوردار است.

نکته: اگر در ساختمان نوساز هستید، توجه داشته باشید در حمام، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و بالکن لوله سرد و گرم توسط شیلنگ به هم پل نشده باشد.

پکیج دیواری را چگونه تعمیر کنیم؟

در مرحله اول از تمامی قطعات و اجزای تشکیل دهنده پکیج به صورت کتبی آشنایی پیدا کنید. سپس تکرار و تمرین در کلاسهای عملی و در نهایت همراه با کادری کاربلد در منازل مشتریان تحت عنوان کمک تکنسین وارد شوید و از آموزش رایگان بهره مند شوید تا تبدیل به تکنسینی وارد و کارآزموده شوید و بتوانید برای خود یک متخصص کاربلد در این زمینه باشید.

چرا پکیج دیواری آب را گرم نمی کند؟

مواردی چون کم بودن فشار آب و گاز شهری، پایین بودن فشار داخلی در پکیج، مشکل و خرابی کیت تشخیص آبگرم، سنسورهای پکیج و یا خرابی کیت الکترونیکی سبب اخلال در گرم نشدن آب می شود.

چرا پکیج دیواری نشتی آب دارد ؟

احتمال اینکه در هنگام نصب اولیه اتصالات درست تفلون نشده می باشد. همچنین اگر اتصالات نامرغوب استفاده شده باشد و یا پکیج به مرور زمان دچار فرسایش شده باشد، پکیج دچار نشتی می شود.

چرا پکیج دیواری خاموش و روشن می شود؟

مواردی چون کثیف بودن حسگر یا الکترود جرقه زن، خرابی حسگرها، کم بودن فشار گاز، عدم تنظیم شیر گاز، مشکل ولتاژ برق و برد الکترونیکی و یا خرابی سوییچ فشار هوا می تواند دلیل این اتفاق باشد.

علت افت فشار پکیج دیواری چیست؟

خراب شدن شیر  اطمینان، نشتی آب پکیج و هواگیری رادیاتور فشار آب را کاهش می دهد. در حالت عادی فشار آب باید بین 1 تا 5/1 بار تنظیم شود. اگر در قسمت های مختلف پکیج نشتی آب وجود ندارد، شیر پرکن زیر پکیج را باز کرده تا فشار پکیج افزایش یابد.

برای دریافت مشاوره و خدمات اینجا کلیک کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code