راهنمای انتخاب رادیاتور

راهنمای انتخاب رادیاتور


رادیاتور چیست؟

راهنمای انتخاب رادیاتور

رادیاتور وسیله ا‌ی گرمایشی‌ است که حرارت را از دو طریق جابه‌جایی و تابشی از خود بیرون می‌دهد. رادیاتورهای شوفاژ از مواد مختلفی مثل فولاد، آلومینیوم ویا چدن ساخته می شود. رادیاتور با طراحی‌های مختلفی ازجمله پره‌ای، تخت و لوله‌ای وجود دارد. رادیاتور از نظر کارکرد انرژی برای گرم کردن فضای مشخص دارای ظرفیت حرارتی بالاتر، وزن و حجم آب‌گیری به صرفه و همچنین سرعت پاسخ بیشتر مناسب می باشد.

در فصل های سرد سال و نیاز به افزایش دمای خانه، خرید رادیاتور و شوفاژ باکیفیت اهمیت زیادی دارد. زمانی که انتخاب رادیاتور مناسب اولویت پیدا می کند، برند های مختلف با انواع رادیاتورهای آلومینیومی، پنلی و برقی با کارکردهای متفاوت خودنمایی می کنند. توجه به تعداد پره ها و قدرت گرمایشی هر پنل رادیاتور بسته به اطلاعات مختلفی از قبیل نحوه محاسبه متراژ زیر بنا، برندها، تعداد پره‌ها، قیمت و گارانتی رادیاتورها است. در این مقاله از انتخاب و خرید رادیاتور شوفاژ برای شما می گوییم و به شما برای یک خرید رضایت بخش کمک می کنیم.

مقدار گرمای مورد نیاز برای محیط خانه

مورد اول در انتخاب و خرید رادیاتور شوفاژ این است که ما به اندازه اتاق توجه کنیم زیرا میزان قدرت رادیاتور و گرمایش مورد نیاز آن را تعیین می کند. همچنین هر چقدر اتاق بزرگتر باشد، گرمای بیشتری نیاز است تا شما بتوانید آن را به اندازه نیاز گرم نگه دارید. معمولا 2 یا 3 رادیاتور برای محیط های بزرگ و خیلی بزرگ مناسب هستند، آن هم در حالی که یک اتاق کوچک فقط به 1 رادیاتور کوچک نیاز دارد.

واحد اندازه گیری پذیرفته شده جهانی برای مقدار گرما BTU (یا واحد حرارتی بریتانیا) است که جهت تعیین گرمایش رادیاتور استفاده می شود. هر چه BTU بیشتر باشد، رادیاتور دارای قدرت گرمایشی بیشتری می باشد. هنگام خرید و انتخاب رادیاتور، درنظر بگیرید مقدار کل BTU برای محیطی که رادیاتور در آن نصب می شود، با توجه به ابعاد و نوع محیط می باشد.

بهترین محل نصب رادیاتور در ساختمان

، مکان‌هایی که در معرض بالاترین نفوذ سرما هم از طریق همرفتی ( جداره های مختلف ساختمان) و هم از طریق جابه جایی (جریان هوای سرد) مثل درب های ورودی و یا تشعشع سرما ازجمله محل شیشه های اتاق ها قرار داشته باشد، مناسب ترین محل نصب رادیاتور در ساختمان است. رادیاتورهای شوفاژ قابلیت تنظیم میزان حرارت و رطوبت محیط را ندارند و میزان رطوبت نسبی اتاق را هم کاهش می‌دهند. جهت افزایش کارایی، باید از شیرهای ترموستاتیک رادیاتور برای کنترل دمای اتاق استفاده کرد و درنتیجه دمای حرارتی پایین تر (حجم آب‌گیری پایین و وزن کم ) در رادیاتورهای شوفاژ باعث بیشتر شدن تعداد دفعات باز و بسته شدن شیر ترموستاتیک می شود که این مهم باعث کاهش عمر مفید آن می شود.

مهم‌ترین پارامتر که بالاترین تاثیر را در بهینه‌سازی مصرف انرژی در خانه دارد، انتخاب رادیاتور شوفاژ براساس گرمای مورد نیاز فضای طراحی شده می‌باشد و باید دانست که انرژی در رادیاتورها یک پارامتر می‌باشد و پارامترهای مختلفی مثل کیفیت رنگ، شکل ظاهری و زیبایی رادیاتور، مقاومت مکانیکی، پرداخت سطح نهایی طول عمر و مقاومت در برابر ضربه، داشتن سطحی صاف و بدون لبه تیز و… در آن موثر است. در طراحی، تولید و انتخاب رادیاتور شوفاژ باید موارد فوق لحاظ گردد. مشخصات استاندارد EN-442 که همیشه باید در زمان خرید رادیاتور شوفاژ به آن توجه کرد به شرح زیر است:

مشخصات و راهنمای انتخاب رادیاتور شوفاژ

نوع رادیاتور

گنجایش حرارتی در DT=50K

منحنی تغییرات حجم حرارتی با تغییر درجه حرارت

ابعاد و اندازه کمتر نسبت به سایر برندها و ظرفیت حرارتی بیشتر

اندازه، نوع و موقعیت اتصالات

وزن پایین تر

گنجایش آبگیری بالا

ماکزیمم فشار عملکرد

ماکزیمم دمای عملکرد

این مهم نیست که رادیاتور فولادی و یا رادیاتور آلومینیومی خریداری می‌کنید، مهم روش تولید و کیفیت رادیاتور است.

رادیاتور شوفاژ ایده‌آل وی‍ژگی‌های زیر را دارا می‌باشد:

مصرف کم و راندمان بالا انرژی

ظرفیت حرارتی بیشتر در کم‌ترین فضای ممکن

ماندگاری حرارت بهینه

سازگاری رادیاتور در فضای مورد نیاز گرمایش و همخوانی رادیاتور با سیستم تولید گرما

نکات مهم در خرید رادیاتور

باید به این نکته توجه کنید رادیاتوری که گارانتی بیشتری به مصرف کننده ارائه دهد، نشان دهنده‌ی ماندگاری و کیفیت بالاتر کالا می‌باشد. در ادامه نکات دیگری درباره خرید رادیاتور را بیان می کنیم:

زیبایی رادیاتور و شکل ظاهری

در صورت پوسیدگی و خوردگی رادیاتور پشتیبانی خدمات و گارانتی تعویض

کیفیت و دوام رنگ

مقاومت مکانیکی رادیاتور

مقاومت رادیاتور در برابر خوردگی

عمر بال

سطح صاف و بدون لبه تیز

کیفیت پرداخت

نوع اتصال و سهولت در نصب

قیمت مناسب و… از نکات موردتوجه در خرید رادیاتور است.

 

موارد زیر نیز در ویژگی های رادیاتور شوفاژ مطرح می شود:

رفتار دینامیکی بهینه در کنار سرعت پاسخ بالا

دمای سطحی بیشتر برای حداکثر توان تشعشعی

زمان کمتر برای گرمایش محیط

بالاترین توانایی گرمایی در هر مکان و در هر مقدار عملکرد

راندمان بالای عملکرد

بالاترین توانایی گرمایی

رفتار دینامیکی و بهینه

گرمایش مناسب در زمان عملکرد متوسط

 

انتخاب رادیاتور و نکاتی در رابطه با آن

با توجه به ابعاد محل و محاسبه اتلاف حرارتی فضای مورد نظر، شما می‌توانید تعداد پره‌های رادیاتور خود را با توجه به شکل، ابعاد و مقدار گرمادهی در هر مدل رادیاتور انتخاب کنید. معمولا تأکید بر محاسبه دقیق بارهای حرارتی محل توسط نرم افزارهای موجود و همچنین تایید نتایج محاسبات به وسیله یک مهندس تاسیسات می‌باشد که قطعا هزینه‌های شما را در کل کاهش خواهد داد.

به طور معمول فاصله لوله‌های آب گرم 50 سانتی‌متر است که به صورت رفت و برگشت می باشد و در انواع رادیاتورهای آلومینیومی که از دیوار پشت رادیاتور بیرون می‌آیند، قرار می گیرد. قبل از انتخاب مدل رادیاتور بهتر است فاصله این لوله‌ها دقیق کنترل شود زیرا فاصله لوله‌های بالا و پایین در محل نصب رادیاتور 35 یا 50 یا 60 سانتی‌متراست.

رادیاتورها باید در مرزهای سرد ساختمان (زیر پنجره‌ها و جداره‌های خارجی ساختمان) نصب شود. از شیر هواگیری خودکار رادیاتور استفاده کنید زیرا باعث سهولت هواگیری می‌شود و خطر نشت آب از رادیاتور به داخل خانه ( مبلمان و اثاثیه ) را کاهش می‌دهد. هواگیری به موقع و مرتب از ضروری ترین اصول نگهداری تجهیزات گرمایشی بوده و توجه داشته باشید هواگیری اصولی و بموقع سیستم مدارگرمایش هر سال در اول فصل سرما در حالتی که پمپ گردش آب رادیاتورها را خاموش نموده باشید با دقت انجام شود.

برای خرید انواع رادیاتور اینجا کلیک کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code